Videokonferens har enligt vår uppfattning länge stått still, eller kanske utvecklats åt flera olika håll. Men sedan i fjol då Microsoft Lync blev förenat med video tack vare sitt namnbyte till Skype känns det som att marknaden har tagit en vändning här. (Läs mer om Skype Room System)

I Sverige ser vi att fler och fler organisationer ser Skype for business som det naturliga steget i sin kommunikationsbas för videokonferens men vi ser också utmaningen med att andra protokoll och system redan finns integrerat hos framför allt de större företagen. Självfallet finns det bra lösningar för att sy ihop dessa och där hjälper vi gärna till.

Virtuellt möte, distansmöte eller onlinemöte är bara några av alla de namn som på ett eller annat sätt blivit förenade med videokonferensen som egentligen innebär att se och höra varande i realtid samt kunna ta del av varandras presentationer. Med ny teknik som touchboards har ni också möjlighet att trots distansen skriva på varandras whiteboardtavlor.

 

På Kontor-X har vi kunnig och certifierad personal för de flesta fabrikat och utrustning från den lilla till den stora organisationen och kan sömlöst skräddarsy lösningen med våra konferensrumsinstallationer.

Är du i behov av att tillfälligt skapa en videokonferens eller vill testa på möjligheterna med det. Hör av dig till oss så hjälper vi er!