Touchboardens utveckling sedan smartboard!

1.a generationens interaktiva whiteboards fick ett ”Thermos” namn då den dominerades fullständigt av fabrikatet ”Smartboard”. Smartboard blev snabbt det vedertagna namnet för digitala whiteboardytor. Den första generationen var banbrytande men innehöll brister framförallt för businesssegmentet där användarna var flera och olika. Bätttre passade tekniken för skolor och lärare där tekniken alltid användes av samma personer.

2. gerenerationen var fortfarande densamma teknik men med mer avancerade mjukvaror började teknikdrivna företag övergå mot digitala whiteboardytor. Fördelarna med att skriva på samma whiteboardytor trotts geografiska avstånd gjorde att man snabbt räknade hem investeringarna trots den något påfrestande kalibreringsprocessen.

3.e generationens interaktiva whiteboard har kommit mycket långt och möter också ett beteende där vi idag är vana vid tryckkänsligheten i våra smartphones och surfplattor. Dessa touchscreenmodeller kallas såklart touchboards och har helt enkelt allt som krävs för att bli ett användbart verktyg hos företag som vill effektivisera.

 

Digital Whiteboard

Touchboard möjliggör precis som tidigare smartboard att man kan använda touchskärmen som en oändligt stor whiteboard.touchboard-smartboard-digitalwhiteboard

Tack vara det digitala kan du såklart även skapa hur många
whiteboards du vill. Den digitala whiteboardfunktionen har flerpunktstouch vilket gör att flera personer kan skriva på whiteboarden samtidigt.

Om du skriver någorlunda tydligt eller gör geometriska figurer kan mjukvara känna igen din skrift eller symbol och översätta den till det digital typsnitt du önskar. Arbetar du med din egen dator mot Touchboard finns även möjlighet för dig och din dator att tillsammans med Touchboard lära sig att tolka just din handstil.

Den digital whiteboardytan gör det även möjligt med att enkelt lägga in bilder, filmer eller urklipp från webb eller applikationer samt att du kan ta med dig ”pennan” till valfritt dokument eller hemsida för att göra anteckningar där du önskar.

Lösningen med en digital whiteboard är fantastisk och ger du det lite av din tid i början för utbildning vinner du mycket tillbaka snabbt.

Touchboard har inget internt minne och gör det omöjligt för andra att se vad du har skrivit eller gjort. På så vis kan du känna dig säker oavsett om du bara vill träna eller hålla ett möte med hemlig klassificering.

 

Digital daglig styrning

Touchboard är ett troligt bra komplement till de s.k. tavelmöten, pulsmöten eller daglig styrningsmöten enligt lean production modellen.daglig-styrning-smartboard-touchboard-Lean-production

Den medföljande mjukvaran har lösningar för att användare själva kan bygga upp sina egna strukturer med digitala post-it lappar och magneter. Ett digitalt flöde på en touchboard gör också att begränsningen för att vara på samma ställe inte längre gäller då den dagliga styrningen med fördel kan nyttjas över flera platser.

Lösningen låter dig själv sätta actions på olika utföranden och får på så vis ett mer flytande system än de traditionella whiteboardlösningar som finns. Bra att tänka på är dock att det krävs ett några timmar att få ihop just Er modell för att anpassa till rätt situation.

 

 

 

Touchboard for Skypesmartboard-for-skype-touchboard-interaktiv-whiteboard

Smartboard i videokonferens eller Touchboard vid Skype for business. Det är vad man kan säga samma typ av lösning men ca 5 års extra utveckling där du inte bara delar med din smartboard

bild utan även kan i skype for business kan arbeta tillsammans på samma touchboard / whiteboard yta. Det som ett personsystem eller gruppsystem delar med sig av kan andra personer eller grupper anteckna på.

Med Touchboard för Skype kan ni se varandra, höra varandra, dela era presentationer och även rita på samma whiteboardyta. Ni har helt enkelt samma möjligheter som vid ett fysiskt möte men pga. kaffepauser och resor blir det betydligt mer effektivt.