Microsofts ambition är att etablera Skype for Business (före detta Lync) som organisationers standard för distans-, online- och videomöten.
Kontor-X blev tidigt utvalt att i tidiga skeden få integrera deras spetsprodukter i lösningar för videokonferens.

Skype for Business room solution lägger stort fokus på användarvänlighet.
Som användare ser man direkt sitt bokade möte och via ett enkelt klick ansluts både användare och teknik till mötet. Under mötet delar användaren enkelt sin skärm via HDMI-kontakt, eller om man så valt, via trådlös presentation.
Uppgradering till trådlös presentation sker via Kontor-X Wireless Display med stöd för all typ av trådlös delning, utan installerade mjukvaror eller tilläggsprodukter.
Exempelvis stöds; Widi, Airplay, Chromecast, Unite, Connect samt vår virtuella klient som körs från USB-klicker.

Hjärtat i installationen är det smarta kontrollsystemet, vars skärm visualiserar kommande möten och tillåter anslutning via ett klick. Från skärmen kan du enkelt söka upp och bjuda in mötesdeltagare eller samla en deltagargrupp automatiskt. Kontrollsystemet hanterar även tekniken i rummet – exempelvis bildskärm, kamera, mikrofon och val av presentationsdelning.

Konferenstelefonen skapar ett skarpt och tydligt ljud så att alla deltagare hör och blir hörda. Akustisk ekosläckning och brusreduceringsteknik skapar ett naturligt samtalsljud, samtidigt som den eliminerar efterklang och omgivande ljud.

Kamera i full HD levandegör mötet och komprimerar för minskat behov av bandbredd.
10 x zoom skapar möjlighet till skarpa närbilder med detaljrikedom och skärpa.
Det ZEISS® certifierade objektivet uppfyller högt ställda krav på bildkvalitet.
Autofokus och standardval gör manövreringen enkel för alla användare.

Systemets Pro Display i 65’’ ger via en IPS-LED panel en utomordentlig bild av både presenterat material och mötesdeltagare. Bildskärmen klarar en mycket vid betraktningsvinkel som ger möjligheter till anpassning oavsett typ av lokal och möblering.

Tekniken som hanterar driften av videokonferensen är integrerad i konferensrummets utrustning, vilket ger stor kvalitetsförbättring jämfört med Skype standard. Enkelheten och det tydliga gränssnittet sparar tid och eliminerar oro.
Allt sammantaget innebär Skype for Business room solution perfekta samtal varje gång – utan något behov av IT-kunskap.

Kontakta oss för ett samtal om en ny verklighet och verkligt effektiva möten.
Välkommen!