Linköpings Näringslivsmässa

Linköpings Näringslivsmässa

Kontor-X förbereder dig för nya dataskyddslagen

Genom den snabba digitala utveckling har data-skyddsreformen inom EU påskyndats och lett till förordningen GDPR som träder i kraft i maj 2018. Kontor-X har redan börjat utbilda sina kunder i den viktiga hanteringen av personuppgifter.

Den nya allmänna dataskyddsförordningen, General Data Protection Regulation förkortat GDPR som träder i kraft 25 maj nästa år innebär nya och striktare regler gällande hantering av personuppgifter.

Reglerna kommer att få stor effekt på företag både hur man hanterar nya personuppgifter och de som redan finns i företagens system. – Sverige ligger efter, övriga Europa har redan ett bra säkerhetssystem för personuppgifter, berättar Christoffer Karlsson på Kontor-X.

– Säkerhetssystem har alltid funnits men nu uppdaterar vi. Vi vill få våra kunder att känna sig trygga med oss och visa att vi har koll på dom här bitarna.
– Vi håller seminarium en gång i månaden för våra kunder där vi utbildar om hur man sparar och delar sina kontaktuppgifter på ett säkert sätt. Vi upplyser också om hur man kan lagra och var vi kommer in i bilden. Hur vi gör för att säkerställa och hjälpa våra kunder med den bästa tänkbara lösningen.

– Som företag kan man välja att se den nya lagen som en kostnad och ett nödvändigt ont. Eller som en kvalitetssäkring som gör dig till en attraktiv arbetsgivare som tar ansvar för den här biten, poängterar Erik Ringkvist.

– Den nya generationen ställer också andra krav på arbetsgivare inte bara genom lön utan arbetssätt och säkerhetsperspektiv. De förväntar sig att företagen sköter allt sådant och att personuppgifter hanteras med integritet. Så har du inte börjat förbereda  itt företag är det hög tid att göra det.

 

Ett rörligare kontor

– Under våra 25 år i branschen har vi sett hur tekniken gått från att vara ett tillbehör vid möten och konferenser till att bli en förutsättning. Kontorsmiljöerna har förändrats i takt med nya arbetssätt.

– Våra tekniklösningar passar utmärkt ihop med de aktivitetsbaserade kontor som byggs idag, där man jobbar i team och kontinuerligt är uppkopplad mot partners och kollegor som befinner sig på annan plats. Med distansmöten, virtuella möten och onelinemöten kan du välja att jobba hemifrån och lösa familjesituationen på ett enkelt och smidigt sätt. Möten går lika bra att genomföra hemma vid köksbordet, vilket betyder mer tid för familjen.

– De flexibla tekniklösningarna gör att resorna minskar och stressen reduceras. Enkelt, smidigt och sparar mycket tid. Kontor-X Linköping Eftersom Kontor-X är en märkesoberoende leverantör, arbetar man med många varumärken och kan erbjuda lösningar som helt kan anpassas efter vad som är bäst för varje individuell kund.

– Vi gör det genom att med engagemang, marknadsanpassade och användarvänliga lösningar hjälpa våra kunder att använda sin tid till deras fokusområden och det de är duktiga på.

– Vill man vara en attraktiv arbetsgivare på marknaden så hjälper vi till med det, avslutar Erik. Vi ses i monter 59.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *