2016-09-26 Babyboom på Kontor-X

Artikel publicerad i Mediahuset Correns Näringslivsbilaga "Östgötforum 2016".

babybook

Från vänster: Peter Wedholm med Elle, David Forsman med sonen Albin, på skärmen Kristoffer Nord med Kasper, Martin Karlsson med Sigge och Christoffer Karlsson utan sin son Viggo, som tyvärr var sjuk vid fotograferingen.

Med fem nyblivna pappor i företaget får Kontor-X chansen att sätta sina egna rörliga kontorslösningar på prov!

Nybyggt kontor. 25-årsjubileum. Alltid på väg framåt med nya lösningar för dagens arbetsplatser. Kontor-X befinner sig i ett expansivt skede på flera sätt.
–Fem av våra medarbetare har nyligen fått barn, och fler är på gång, berättar Kristoffer Nord nybliven pappa till en av småttingarna, Kasper 5 månader.

 

USA-möte hemma
Kristoffer har nu mer glädje än någonsin av företagets flexibla tekniklösningar.
–De gör att jag kan välja att jobba hemifrån när det behövs. Det mesta vi kan göra på kontoret kan jag göra hemifrån. Oavsett om jag har möte med leverantör i USA, kunder lokalt i Linköping eller mina kollegor är det alltid enkelt och smidigt att träffas över video. Vi ser och hör varandra, delar med oss av presentationer och kan skriva på samma whiteboard. Det enda vi saknar är handslaget, säger han.

Föräldraskap och arbete
Kristoffer kan också starta sin arbetsdag i hemmet, tillsammans med Kasper, utan att behöva stressa iväg till kontoret. En konferens går lika bra att genomföra hemma vid köksbordet.
– Det händer att Kasper hörs lite i bakgrunden men det brukar mötas med munterhet från övriga deltagare, säger Kristoffer och fortsätter:
– Generellt sett är medarbetare mer rörliga på företagen idag. De anställda ”går inte till jobbet” längre – jobbet har de med sig. Det kan göras hemma, på tåget, tidig morgon, sen kväll. Distansarbete är ett sätt att få  vardagslivet att fungera.

Tekniken en förutsättning
På 25 år har Kontor-X sett hur tekniken gått från att vara ett tillbehör vid möten och konferenser till att bli en förutsättning.
–Ska det bli ett bra möte måste tekniken bara fungera. Och det ska vara enkelt, säger Kristoffer.
Även kontorsmiljöerna har förändrats i takt med nya arbetssätt.
– Våra tekniklösningar passar bra ihop med de aktivitetsbaserade kontor som byggs idag, där man jobbar i team och kontinuerligt är uppkopplad mot partners och kollegor som befinner sig på annan plats.

 

Text Annelie Sylvan Foto Patrik Ekenblom

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *