2016-08-16 Kundcase Zenterio

Inlagt i: Referens | 0

zenterio linköping

LINKÖPING – Helhetsgrepp ger trygg print

IT-företaget Zenterio levde i en splittrad skrivarmiljö. Då togs ett helhetsgrepp och nu kan alla anställda skriva ut på samma trygga vis tack vare Kontor-X printlösning. Zenterios Head of IS/IT Krister Järleby känner sig mycket nöjd med konceptlösningen som kickades igång före årsskiftet. Då blev de tidigare skrivarmodellerna, av olika fabrikat och modeller, ersatta av en helt ny dokumenthantering med Kontor-X som leverantör.

 

– Vi har 220 anställda med kontor i Linköping och Stockholm och behövde en standardiserad plattform. Vi insåg att vi kunde klara oss med en och samma modell i hela koncernen, konstaterar Krister Järleby som i ett och samma andetag fick en lösning som ger säker utskrift samtidigt som den kan hantera olika miljöer som Mac, PC och, inte minst, Linux.

Vi byggde in samma lösning mot Stockholm och den säkra utskriftsmodellen har redan hyllats av många av våra anställda. Att du har ditt kort som ger dig access och möjlighet att skriva ut från villket system som helst uppfattas som mycket positivt. I en förlängning tror jag också att vi kommer att spara en del pengar på det här.

 

På kontoret i Linköping är de anställda utspridda på tre plan i kontorsbyggnaden och det finns två skrivare på varje plan. IT-branschen är precis som dess anställda i ständig rörelse vilket också den nya skrivarlösningen underlättar.

 

– Vi jobbar ofta med bärbara enheter, dator och telefon, samtidigt som vi är på språng mest hela tiden. Den nya lösningen är perfekt också i den aspekten.

 

zenterio linköping2

 

63_c67b7e02

Martin Karlsson, Kontor-X Linköping:
”Det fanns utmaningar i att supportera Zenterios interna IT med olika drivrutiner och fabrikat.
Vi standardiserade skrivarparken till en och samma modell och fabrikat och kopplade på en Follow Me
Print-funktion i form av Equitrac. Vi kopplade på tonerövervakning på samtliga maskiner vilket innebär att
allt detta sköts med automatik”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *